2016. október 26., szerda

Túrós bukta - gluténmentes

Fu.jpgTúrós bukta - gluténmentes, laktózmentes











Hozzávalók tésztához:

200 g Mester kenyérliszt
100 g Schär Universal Mix It lisztkeverék
160 g kukoricaliszt
1 evőkanál útifűmaghéj
100 g olvasztott növényi margarin
200 ml magtej (én rizs/kókusz tejet használtam)
1 csipet só
1 csomag Haas porélesztő
150 g gyümölcscukor
1 egész tojás és egy tojásfehérje
+ a kenéshez egy tojássárgája


Hozzávalók töltelékhez:

250 g laktózmetes túró
2 evőkanál laktózmentes krémsajt
150 g gyümölccsukor
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál kukoricakeményítő (nem fog folyni a töltelék)

Elkészítés:

A tészta száraz hozzávalóit tálba mérjük, elkeverjük és hozzáadjuk az élesztőt, ismét elkeverjük. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a magtejet, és összegyúrjuk. Mikor a tészta összeállt hozzáadjuk az olvasztott margarint. Készre gyúrjuk. Ha esetleg ragadna, kukoricalisztet adunk hozzá.
A tésztát kukoricalisztes deszkán nyújtjuk, tenyérnyi négyzetekre  vágjuk. A kockák közepébe tölteléket halmozunk. A tészta vágott széleit vékonyan körbekenjük tojássárgájával, hogy jól össze tudjon tapadni. A négyzetek szemközti sarkait összeillesztjük, és összenyomjuk, majd sütőlemezre téve 25 percig 45 C-os sütőben kelesztjük. Kelesztés után tetejüket tojássárgájával kenjük, majd 180 C-os nem előmelegített sütőben készre sütjük.

te.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése