2016. december 3., szombat

Ildi sós rudacskája - gluténmentes, laktózmentes

Ildi sós rudacskája - gluténmentes, laktózmentes












Hozzávalók:

310 g rizsliszt
310 g tápiókakeményítő
280 g liga margarin
4 teáskanál só
14 g Haas élesztő
4 evőkanál laktózmentes tejföl (3 biztosan, és a negyedik, ha a tészta felveszi)
2 tojás + a kenéshez

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, kelesztés és pihentetés nélkül kinyújtjuk 2 cm vastagságúra, vékony csíkokra vágjuk, tetejét megkenjük tojással (vagy olajjal), és ízlés szerinti magokkal vagy sajttal szórjuk, 180 C-os sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Ez a recept férjem nagynénjétől való, róla neveztem el. Az eredeti recept zsírt ír, de sajnos zsírral, bármennyire is finom vele, nem áll össze a tészta. Négyszer próbáltam meg elkészíteni zsírral, de morzsalékos lett, nem lehetett kinyújtani. Sütikinyomóval tudtam csak tepsire tenni és megsütni. De margarinnal jól nyújtható tésztát kapunk. Zárt fémdobozban tárolva több napig fogyasztható marad, ha marad. :)

Ez egy zsírral és sütikinyomóval készült változat.

ie.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése