2016. október 19., szerda

Gyömbéres linzer - gluténmentes

IMG_4608.JPGGyömbéres linzer - gluténmentes










Hozzávalók

200 g Schär Universal Mix It lisztkeverék
200 g Naturbit Glutenix Alfa-Mix lisztkeverék
250 g liga margarin
100 g gyümölcscukor
1 csomag vaníliáscukor
1 tojás
1 csapott evőkanál gyömbérpor

A hozzávalókat összegyúrjuk, ha nem kekszkinyomó pisztollyal  formázzuk majd, akkor 2 órára hűtőbe tesszük, majd nyújtjuk és a kívánt formájú kiszúrókkal kiszaggatjuk.
Ha kekszkinyomót használunk, akkor nem szükséges hűteni, a tésztából hengert formázunk betöltjük a kinyomó hengerébe, és zsiradékkal kent tepsire kinyomjuk a tésztát. Fontos: formázóval csak zsiradékkal kent tepsire lehet süteményt nyomni, szilikonos papírra nem tapad rá!
A süteményeket 160 C-on 8-10 perc alatt készre sütjük.
Díszítéshez használhatunk cukorgyöngyöt, cukormázat, de sütés előtt kevés ételfestékkel színezhetjük is a tésztát.
Gyömbérpor helyett használhatunk reszelt citromhéjat is, vagy más fűszert.

Ilyen kekszkinyomót használtam:


F.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése