2016. október 19., szerda

Hamburger - gluténmentes

FullSizeRender.jpgHamburber - gluténmentes














Hozzávalók zsemléhez

2 dl langyos tej
2 evőkanál cukor
20 g élesztő
1 teáskanál só
4 evőkanál olaj
1 tojás + 1 a kenéshez
100 g laktózmentes tejföl vagy joghurt
300 g Schär Universal Mix It lisztkeverék
300 g Naturbit Glutenix Alfa-Mix lisztkeverék

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, beletesszük az élesztőt és meleg helyen hagyjuk felfutni.
Az összes többi hozzávalót tálba mérjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és dagasztógéppel kidolgozzuk a tésztát.
Vizezett kézzel zsemléket formázunk a tésztából (ebből a mennyiségből nekem 8 db zsemle lett), szilikonpapíros tepsire tesszük és 25 percig kelesztjük 40-45 C-os sütőtérben.
Kelesztés után megkenjük a zsemlék tetejét tojással és 40 perc alatt 180 C-on készre sütjük.

Hozzávalók a húspogácsához

500 g darált hús
1 nagy fej hagyma reszelve
2 gerezd fokhagyma reszelve
a zsemlék lekenéséhez használt tojás maradéka
1 evőkanál mustár
bors
őrölt kömény
őrölt pirospaprika

A hozzávalókat összegyúrjuk és húspogácsákat formázunk. A hús tetszés szerint grillen, serpenyőben kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése