2016. október 3., hétfő

Pilóta keksz - glutén és tejmentes

IMG_4568.jpgPilóta keksz - glutén és tejmentes


















Tészta hozzávalói:
250 g Naturbit Glutenix Alfa-Mix lisztkeverék
100 g darált mandula
0,5 kupak vaníliakivonat
200 g gyümölcscukor
1 tojás
100 g puha margarin
2 evőkanál kakaópor + 0,5 evőkanál cukor
kevés magtej ha szükséges


A tészta hozzávalóit, a kakaópor kivételével  összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk, az egyik felébe gyúrjuk a kakaóport és a 0,5 evőkanál gyümölcscukrot. Ha a kakaós tészta túl kemény lenne, pici magtejet adhatunk hozzá. A tésztadarabokat fóliába csomagolva 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni, majd kinyújtjuk, kiszúróval kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 C-os sütőben, 8 perc alatt megsütjük.

Krém hozzávalói:
250 ml növényi tejszín
2 evőkanál rizsliszt
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál kakaópor
5 g csokicsepp vagy csokoládé
1 enyhén felvert tojás.
50 g növényi margarin (liga)
100 g gyümölcscukor

A rizslisztet, keményítőt, kakaóport sűrűre főzzük a tejszínnel, csokicseppel és az enyhén felvert tojásokkal. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a cukrot, a margarint, és kihűtjük. Kihűlés után habosra keverjük és betöltjük vele a tésztakorongokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése