2016. május 27., péntek

Fánk - gluténmentes, laktózmentes

Képernyőfotó 2016-05-27 - 16.20.08.pngFánk
















Hozzávalók:
0,5-os mércével adagolva

3 mérce rizsliszt
1 mérce kukoricaliszt
1 mérce tápiókaliszt
1 mérce kukoricakeményítő
1 mérce burgonyakeményítő
3 mérce burgonyapehely
3 teáskanál xantángumi
3 teáskanál guargumi
150 g kovász (recept itt)
kb. 400 ml rizstej
50 g laktózmentes vaj
csipet só
3 egész tojás
50 porcukor gyümölcscukorból + a szóráshoz izlés szerint
kókuszzsír a sütéshez vagy más zsiradék

Az összes hozzávalót, a megadott rizstej mennyiség felével keverőtálba mérjük. A liszteket mérlegre állított keverőtálba adagoljuk, mert a lisztkeveréknek összességében 500 grammnak kell lennie. Robotgéppel kezdjük el kidolgozni a tésztát, és annyi rizstejet adjunk hozzá, amitől a tészta összeáll, de nem lesz ragadós, nyúlós. A kidolgozott tésztát, 40 C-os sütőben, 80 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk (ha szükséges adhatunk hozzá még kukoricalisztet, vagy rizslisztet), kinyújtjuk, és fánkokat szaggatunk belőle. A kiszaggatott fánkokat 20-25 percig konyharuhával letakarva pihentetjük, majd forró kókuszzsírban kisütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése