2016. május 22., vasárnap

Kakaós csiga - gluténmentes vajas hajtogatott tésztából

Képernyőfotó 2016-05-22 - 20.29.01.pngKakaós csiga - gluténmentes vajas hajtogatott tésztából

















Hozzávalók:
300 g rizsliszt
70 g kukoricaliszt
20 g kukoricapehely
80 g burgonyakeményítő
35 g burgonyapehely
50 g porcukor gyümölcscukorból
250 ml laktózmentes tej (magtej is jó)
1 teáskanál só
50 g zsiradék (én olajat használtam)
1 tojás
150 g kovász (készítése itt)
kb. 150 g olvasztott laktózmentes vaj a hajtogatáshoz
kevés folyékony tejszín
ízlés szerinti mennyiségű cukrozott kakaópor

A tejszín, kakaópor és vaj kivételével az összes hozzávalót tálba mérjük, és robotgéppel kidolgozzuk. 40 C-os sütőbe, 80 percig kelesztjük.
Kelesztés után, liszttel szórt deszkán kinyújtjuk és a tészta tetejét megkenjük olvasztott vajjal. A tésztát ketté vágjuk és egymásra helyezzük a lapokat (a vajas felületre a másik tésztadarab nem vajas része kerüljön). Ezután a tésztát három részre osztjuk, és először az egyik oldalát hajtjuk a középső részre, majd a másik oldalát.
A hajtogatás után a tésztát fóliába csomagoljuk és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a közé kent vajréteg megdermedjen.
Hűtés után a tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett deszkán kinyújtjuk, tetejét lekenjük tejszínnel (tej is lehet), majd ízlés szerint megszórjuk cukrozott kakaóporral. A tésztát óvatosan, nem túl szorosan, de nem is lazán feltekerjük, és szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapíros tepsire tesszük, kezünkkel lelapítjuk, és 180 C-os sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük. Az elkészült kakaós csigák íze, megtévesztésig hasonlít az eredeti kakaós csigák ízéhez.

Tészta hajtogatása másodszor:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése