2017. december 30., szombat

Vaníliáskifli - gluténmentes, tejmentes

Vaníliáskifli - gluténmentes





Hozzávalók tésztához:
600 g gluténmentes lisztkeverék (recept itt)
2 teáskanál xantánliszt (innen) - csak akkor, ha a lisztkeverékünkbe nem tettünk még
2 evőkanál burgonyapehely (innen)
200 g őrölt dió (vagy mandula)
100 g cukor
1 kupak vaníliaaroma
300 g növényi margarin
2 tojás

Hozzávalók szóráshoz:
100 g porcukor
2 csomag vaníliáscukor

Készítés:
A tészta hozzávalóit tálba mérjük, a margarint elmorzsoljuk a lisztekkel, hozzáadjuk a tojásokat és összegyúrjuk. A kész tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, rudakat sodrunk belőlük. A rudakból körülbelül 8 centiméteres darabokat vágunk, kifli alakúra formázzuk és sütőpapíros tepsibe tesszük. Előmelegített 150 C-os sütőben 12 perc alatt készre sütjük. (sütőfüggő).
A kisült kifliket még melegen vaníliáscukorral kevert porcukorba forgatjuk.
Jól záródó dobozban egy hétig eltartható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése