2017. december 9., szombat

Linzer - gluténmentes, tejmentes

Linzer - Gluténmentes, tejmentes






















Hozzávalók:
600 g lisztkeverék (itt)
400 g növényi margarin
200 g porcukor
5 teáskanál xantánliszt (abban az esetben ha a lisztkeverékünkben nincs)
2 db tojás
citromhéj, vaníliáscukor

A lisztet deszkára borítjuk, hozzátesszük a margarint és szétmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a porcukrot, vaníliáscukrot, citromhéjat, tovább keverjük, morzsoljuk. Mikor már jól összekeveredett, beleütjük a két tojást, ezzel is összekeverjük. Ekkor kezdjük el kis darabokban, gyors mozdulatokkal összegyúrni. Majd az így összeállított kisebb darabokból gyúrjuk egybe a tésztát. Hideg helyen 30 percig pihentetjük.
Pihentetés után, körülbelül 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, és tetszés szerinti kiszúróval kiszúrjuk. Ha lyukas közepű linzereket készítünk, figyeljünk arra, hogy fele mennyiségben teli, fele mennyiségben lyukas közepű formákat szaggassunk. A kiszaggatott tésztát sütőpapíros tepsire téve 180 C-on (légkeverés) 10 perc alatt megsütjük. A lyukas közepű formákat porcukorral szórjuk. A teli közepű formákra nyomózsákból (pl. uzsonnás zacskó) lekvárt nyomunk, majd befedjük a porcukorral szórt tésztával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése