2017. december 20., szerda

Zserbógolyó - gluténmentes

               
Zseróbgolyó - gluténmentes
























Zserbógolyó hozzávalók:

15 dkg darált háztartási keksz
10 dkg darált dió
kb. 12 dkg sárgabaracklekvár
15-20 dkg gluténmentes étcsokoládé


Elkészítés:

Először a háztartási kekszet készítjük el az alábbi recept szerint: (recept a blogom itt is elérhető)

Háztartási keksz hozzávalók (kb. 60 db):
8 dkg kristálycukor
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál xantánliszt
egy csipet só
6 dkg növényi margarin (pl. liga)
2 tojás


A száraz hozzávalókat kimérjük, belemorzsoljuk a margarint, ráütjük a két tojást és összegyúrjuk
a tésztát, majd 50 percig hűtőben pihentetjük.
(mélyhűtőben 10 perc is elég) Pihentetés után enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk.
A tésztát most nem vágjuk kekszformára, hanem egészben sütőpapíros tepsire téve,
villával megmintázva, 180 C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
Teljes kihűlés után aprítógépben ledaráljuk.
A nem felhasznált mennyiséget jól zárható üvegben tárolhatjuk, hetekig eláll.


hk2.jpg
A képen formázva látható


Zserbógolyók elkészítése:

A darált kekszet és a diót összekeverjük, majd összegyúrjuk annyi sárgabaracklekvárral,
hogy formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formálunk belőle, és hűtőbe tesszük,
hogy kicsit megdermedjen.
A csoki háromnegyedét megolvasztjuk, hozzáadjuk a maradék csokit, és addig kevergetjük,
amíg felolvad.
A golyókat megmártjuk a csokiban, kicsit lecsepegtetjük, sütőpapírra rakjuk,
és megszórjuk darált dióval, vagy olvasztott csokoládéval mintákat csurgatunk rájuk.
Ha nem akarjuk csokiba forgatni, akkor lehet porcukorba vagy kakaóba is.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finomak,én már leteszteltem. Nem találtam meg a habroló recepted, az a kedvencem, de lehet csak figyelmetlen voltam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt nem tettem ki ide. De amúgy, amikor keresel az oldalon, és leérsz az aljára, ott van egy link - régebbi bejegyzések - és ezzel lehet lapozni az oldalak között.

      Törlés