2017. augusztus 13., vasárnap

Kókuszhabos csiga - gluténmentes, tejmentes

kókuszhabos.jpgKókuszhabos csiga - gluténmentes, tejmentes













(eredeti recept itt)

Tészta:
250 g liga margarin
4 tojás sárgája
3 evőkanál cukor
1 tasak porélesztő
1 evőkanál xantánliszt
1 evőkanál útifűmaghéj

Töltelék:
4 tojás fehérje
300 g cukor
100 g kókuszreszelék

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és mélyhűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
A töltelékhez a tojások fehérjét felverjük a cukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük. A tekercset átemeljük a sütőpapírral bélelt tepsibe, ott vágjuk fel 8 egyenlő darabra. A tésztadarabokat talpukra állítjuk és 180 C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése