2017. augusztus 27., vasárnap

Sós perec - gluténmentes, laktózmentes

perec.jpgSós perec - gluténmentes















Tészta:
0,2 g élesztő
50 g növényi margarin
1 tojás
50 ml laktózmentes tej
100 ml víz
1 teáskanál cukor
1 evőkanál só
1 teáskanál útifűmaghéj
1 evőkanál puffasztott amaránt
1 evőkanál bambuszrost
1 teáskanál citromsav
1 teáskanál sütőpor

Máz:
1 evőkanál rizsliszt
1 evőkanál só
2 evőkanál víz

Az útifűmaghéjat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk az élesztőt és a vizet, ezekkel is elkeverjük és felfuttatjuk 50 C-ra előmelegített sütőben.
Közben tálba mérjük a lisztkeveréket a sót, amarántot, bambuszrostot, citromsavat, belemorzsoljuk a növényi margarint. A felfutott élesztőt a lisztek közepébe készített mélyedésbe öntjük, hozzáadjuk a tojást, és gyúrni kezdjük. Gyúrás közben annyi tejet adunk hozzá, amitől a tészta összeáll, nem ragad, és elválik az edény falától és a kezünktől.
A kész tésztát 30 percre visszatesszük kelni az 50 C-or sütőbe. Kelesztés után átgyúrjuk, hengert formázunk belőle, és 16 egyforma darabra vágjuk. A 16 darabot egyenként gömbölyítjük, majd rudat sodrunk belőlük, és perec formára hajlítjuk. A pereceket sütőpapírral bélel tepsipe tesszük és vékonyan megkenjük olajjal. 10 percig sütjük, aztán lekenjük a mázzal és 25 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése