2017. február 20., hétfő

Sajtos-burgonyás pogácsa - gluténmentes, laktózmentes

pog1.JPGSajtos burgonyás pogácsa - gluténmentes, laktózmentes











Hozzávalók:
300 g lisztkeverék (recept lent)
250 g növényi margarin
2 egész tojás
300 g főtt, áttört burgonya
300 g laktózmentes sajt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál só
kevés laktózmentes tej, vagy magtej

Elkészítés:

A burgonyát mefőzzük (nem héjában), össztörjük, és hagyjuk kihűlni. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sót és a sütőport, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk az áttört és kihűlt burgonyát és a tojást, és összegyúrjuk. Ha igényel még lisztet, adunk hozzá. 20 percig pihentetjük, a pihentetés után a tésztának nyújtható állagúnak kell lennie, ha nem az, kevés lisztet adhatunk még hozzá.
A tésztát kinyújtjuk, tetejét vékonyan megkenjük tejjel, reszelt sajtot szórunk rá, és megpróbáljuk összehajtogatni úgy, hogy a sajtos rész maradjon a tészta belsejében. (törni fog, de nem baj, csomagoljuk össze) Hengert formázunk a tésztából, újra kinyújtjuk, tetejét újra kenjük tejjel, ismét sajttal szórjuk, majd pizzavágóval egyenletes négyzetekre vágjuk. A négyzetekből pogácsákat sodrunk a kezünkkel, és a pogácsákat sütőpapíros tepsire tesszük. 180 C-ra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük.

pog2.JPGpog3.jpg

















Lisztkeverék:

Lisztkeverék: (1 dl-es bögrével mérve)
3 rész rizsliszt
3 rész tápiókakeményítő
2 rész kölesliszt
1 rész kukoricaliszt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése