2016. december 15., csütörtök

Növényi tejföl

nt.jpgNövényi tejföl - rizs/kókusz













Ezt a tejfölt a magtejtől visszamaradt szűrleményből készítjük. (magtej készítése itt)


Növényi tejföl készítése

Hozzávalók:
1 adag magtejszűrlemény
1/2 csésze darált olajos mag (lehet mandula, kesudió, dió, napraforgómag)
1 csipet só
kb. 50 ml víz (annyit adjunk hozzá, amennyitől kellő sűrűségű lesz)
3 evőkanál olaj (de lehet kókuszolaj, olívaolaj is)

Az összes hozzávalót mixerbe, vagy keverőtálba tesszük és összeturmixoljuk.

Videós segítség az elkészítéshez: (a videóban diót használtam, de a diónak elég erőteljes íze van, inkább süteményekhez való tejföl készül, de a mandulával készült tejföllel például a rakott krumpli nagyon finom lesz)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése