2016. december 1., csütörtök

Karácsonyi linzer - gluténmentes, laktózmentes

l1.jpgKarácsonyi linzer - gluténmentes, laktózmentes










Hozzávalók:

300 g rizsliszt
300 g tápiókakeményítő vagy tápiókaliszt
400 g puha növényi margarin (liga)
200 g gyümölccukor vagy más édesítő
2 tojás
1 kupak vaníliaaroma
porcukor a szóráshoz

A hozzávalókat összegyúrjuk, egy órára hűtőbe tesszük pihenni, majd rizsliszttel enyhén szórt deszkán kinyújtjuk, formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 150-160 C-os sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
A kisült korongokat hűtjük. A virágforma lyukas részét porcukorral szórjuk. A virágforma teli részére nyomózsákból lekvárt nyomunk, vagy kiskanállal lekvárt halmozunk. A lekváros részre rátesszük a porcukorral szórt tetőket. Fémdobozva zárva több napig friss marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése