2020. szeptember 19., szombat

Köles túrós, pudingos tekercs - gluténmentes, vegán

 

Köles túrós, pudingos tekercs - gluténmentes, vegán


Pudingos kölestúró hozzávalók: 

 

120 g köles

150 ml víz

90 g lisztkeverék

1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor

1 evőkanál gluténmentes élesztőpehely

1 evőkanál citromlé

1 citrom reszelt héja

1 kupak vaníliaaroma

300 g cukor

500 ml növényi tej




A kölest átmossuk, majd megfőzzük a vízben. Mikor elfőtt az alatta lévő víz, levesszük a tűzhelyről. Ezután az összes többi hozzávalóval együtt botmixerrel turmixoljuk. Ha úgy látjuk túl sűrű, vagy nehezen viszi a mixer, adhatunk hozzá még folyadékot, vizet vagy magtejet. A turmixolás végeztével, a krémet ismét főzni kezdjük, amíg be nem sűrűsödik. Nem kell forralni, ha besűrűsödött elkészültünk.


Tészta:

500 g Miklós' lisztkeverék
3 csapott evőkanál cukor
300 ml langyos növényi tej
1 csomag porélesztő
5 dkg növényi margarin
1 csipet só
fél citrom reszelt héja
A kenéshez kevés olvasztott növényi margarin vagy olaj


A tészta hozzávalóit tálba mérjük, a magtejet apránként adagolva, amennyit felvesz belőle annyival összegyúrjuk, majd 50 C-os sütőben 50 perc alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, és körülbelül 2-3 centiméteres szeletekre vágjuk. A szeleteket kis távolságra egymástól sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tetejüket megkenjük olvasztott növényi margarinnal vagy olajjal, 20 percig pihentetjük, majd előmelegített 180 C-os sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve még átkenjük olvasztott növényi margarinnal. Vaníliás porcukorral szórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése