2020. január 13., hétfő

Bagett házi gluténmentes lisztkeverékkel - gluténmentes, tejmentes, tojásmentes


Bagett házi lisztkeverékkel - gluténmentes, tejmentes, tojásmentes

 









 

Hozzávalók:
35 g kukoricaliszt
40 g rizsliszt
90 g burgonyakeményítő
70 g kukoricakeményítő
10 g só
17 g cukor
14 g xantánliszt
7 g porélesztő
162 g kézmeleg víz (kb. 180 ml)
30 g olaj
8 g ecet




Elkészítés:
Az élesztő kivételével az összes száraz hozzávalót tálba mérjük, elkeverjük. Hozzáadjuk az élesztőt, ezt is elkeverjük benne. Hozzáadjuk a vizet, kézzel gyúrni kezdjük. Mikor a tészta kezd összeállani, hozzáadjuk az ecetet és az olajat. Összegyúrjuk. Nem kell kidolgozni, dagasztani, csak addig kell gyúrni, amíg összeáll. A tésztát enyhén lisztezett felületen hengerré sodorjuk. Bagettsütőlapra, vagy sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét enyhén bevagdossuk. 50 C-os sütőben 45 percig kelesztjük. Kelesztés után tetejét megkenjük olajjal, a sütőt 180 C-ra vesszük, és 45 perc alatt készre sütjük a bagettet. Kihűlés után szeleteljük. 3-4 napig puha marad zacskóban tárolva.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése