2019. december 5., csütörtök

Citromos keksz - gluténmentes, tejmentes, tojásmentes

Citromos keksz - glutén,- tej- és tojásmentes













Citromos keksz - glutén,- tej- és tojásmentes

Hozzávalók:
250 g lisztkeverék
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 mokkáskanál xantánliszt
160 g cukor
130 g növényi margarin
1 citrom leve és reszelt héja
2 evőkanál víz

A növényi margarint mikróban vagy gőz fölött kissé átmelegítjük. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a xantánt, cukrot, sütőport, vaníliás cukrot, sót, a citrom reszelt héját, majd a növényi margarint és a citrom levét, és körülbelül két evőkanál vizet. Összegyúrjuk a tésztát. A hozzáadott folyadék (víz és citromlé) mennyiségétől függően előfordulhat, hogy több lisztet vesz fel a tészta, ekkor adjunk még hozzá annyit, amennyi szükséges a nyújtható nem ragacsos állaghoz. A citromlé mennyiségét nem lehet előre kiszámolni, egyik citrom levesebb, másik kevésbé. Utólag lisztet hozzáadni egyszerűbb, mint folyadékot.
Az összegyúrt tésztát nyújtsuk ki, sütemény kiszúróval szúrjuk ki, mintázhatjuk is sütipecséttel. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 C-ra előmelegített sütőben süssük készre 9-11 perc alatt. (én légkeveréssel sütöttem) Körülbelül 100 darab keksz süthető ebből a mennyiségből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése