2019. március 3., vasárnap

Csörögefánk - glutén,- tej-, tojásmentes



Csörögefánk - glutén,- tej-, tojásmentes























Hozzávalók:
400 g lisztkeverék + amennyit a gyúrásnál felvesz
2 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál xantánliszt
1 teáskanál guarliszt
½ csomag sütőpor
csipet só

100 g növényi margarin
5 cl rum
50 g cukor
400 ml növényi joghurt
1 citrom reszelt héjja
porcukor a szóráshoz

Az összes száraz hozzávalót tálba mérjük, hozzáadjuk a kockákra vágott növényi margarint, elmorzsoljuk. Beleöntjük a növényi joghurtot, rumot, ráreszeljük a citromhéjat és összegyúrjuk a tésztát. Ha ragadna, apránként lisztet adunk még hozzá, annyit, hogy ne ragadjon, puha, és jól nyújtható tésztát kapjunk.
Az összegyúrt tésztát letakarva 30 percig pihentetjük. Pihentetés után lisztezett deszkán kinyújtjuk, a kívánt formára vágjuk, vagy formával szaggatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. A kisült fánkokat szűrőbe szedjük, hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat, majd porcukorral szórjuk.





2 megjegyzés:

  1. Szép kis fánkok! A xantánt 1:1-ben helyettesíthetem guarliszttel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem tudom, nem igazán szoktam használni guarlisztet, mert valahogy másképpen működik, mint a xantán.

      Törlés