2019. február 6., szerda

Fasírt kölesből és csicseriborsóból - gluténmentes, tojásmentes, tejmentes


Fasírt kölesből és csicseriborsóból
- gluténmentes, tojásmentes, tejmentes

















Hozzávalók:
500 g köles
400 g-os csicseriborsó konzerv (levét nem használjuk)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
400 ml víz
1 púpozott evőkanál pirospaprika
só, bors, és fűszerek ízlés szerint
½ bögre darált gluténmentes corn flakes

A kölest 400 ml vízben megfőzzük, majd kihűtjük. A csicseriborsókonzervet levétől leszűrjük, a borsószemeket szétnyomkodjuk. A hagymát apróra vágjuk, a foghagymát apróra zúzzuk. Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és összegyúrjuk, majd körülbel 2-3 cm átmérőjű gömböket formázunk. A gömböket enyhén belapítjuk, megforgatjuk a darált corn flakesben, és forró olajban, mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése