2018. április 12., csütörtök

Babapiskóta - gluténmentes

Babapiskóta - gluténmentes




















Hozzávalók:
250 g cukor (lehet kevesebb is)
3 teáskanál xantánliszt
2 teáskanál sütőpor
2 csomag vaníliáscukor
6 db tojás

Elkészítés:


A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjében elkeverjük a cukrot, majd habbá verjük. Mikor már keményre felverődött a hab, egyesével hozzáadjuk a tojássárgájákat is, és addig folytatjuk a habverést, míg körülbelül a duplájára nem emelkedik a hab.
A lisztkeverékben elkeverjük a xantánlisztet, vaníliáscukrot, sütőport. A felvert tojáshabba keverjük a lisztet apránként, óvatosan kézi habverővel, egészen addig, amíg már nem tudunk tovább dolgozni a habverővel, ekkor kézzel kezdjük összegyúrni a tésztát, folyamatosan adagolva a lisztet. Amikor a tészta összeállt, nyújtódeszkára tesszük, kinyújtjuk körülbelül 2-3 centiméter vastagra és babapiskóta szaggatóval kiszaggatjuk a formákat. A kiszaggatott tésztát sütőpapíros tepsire rakjuk és előmelegített 180 C-os sütőben körülbelül 12-15 perc alatt készre sütjük. (én légkeveréssel szoktam)
Sütés előtt lekenhetjük a piskóták tetejét vízzel és megszórhatjuk cukorral is.
Ebből a mennyiségből körülbelü 100-104 darab piskótát kapunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése