2017. november 30., csütörtök

Túrós pogácsa - gluténmentes, laktózmentes

Túrós pogácsa - gluténmentes, laktózmentes




















Hozzávalók:
500 g lisztkeverék + gyúráskor vesz még fel valamennyit
500 g laktózmentes túró
400 g növényi margarin
2 tojás + 1 a kenéshez
2 csipet só (vagy ízlés szerint)
1 sütőpor
5 teáskanál xantánliszt

A lisztkeverékhez adjuk a xantánlisztet, sütőport és a sót, a túrót áttörjük, a margarint felmelegítjük picit (mikróban). A liszttel elmorzsoljuk a margarint, túrót, hozzáadjuk a tojást, összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. A tésztadarabokat egyenként inyújtjuk, tetejét rácsozzuk, egyforma négyzetekre vágjuk (kb. 2x2 cm), majd kézzel pogácsa alakúra sodorjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk, tetejüket megkenjük felvert tojással, és 200 C-ra előmelegített sütőben, 15 perc alatt készre sütjük.

A tojás tulajdonképpen elhagyható belőle, anélkül is összeáll a tészta. Ebben az esetben a tetejét olajjal kell lekenni, hogy színt kapjon.

ui.: kattints a lisztkeverék szóra a hozzávalóknál, hogy a keverék pontos receptjét lásd

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése