2017. június 6., kedd

Sűrített tej magtejből

suritett magtej.jpgSűrített tej magtejből














Hozzávalók:
1 liter magtej
4 evőkanál cukor
4 evőkanál méz

Az összes hozzávalót vastag aljú, nagyobb edénybe mérjük és időnként megkeverve nagy lángon felforraljuk. A forráspont elérése után takarékra vesszük a tűzhelyet, és körülbelül 30-35 percig hagyjuk csendesen gyöngyözve forrni. Nem kell folyamatosan kevergetni, elég időnként átkeverni. Az utolsó 5-8 percben már maradjunk mellette, és figyeljük mikor kezd besűrűsödni, ekkor már keverjük lassan, folyamatosan. Ha besűrűsödött, vegyük le a tűzhelyről és töltsük hőálló üvegbe. Hűtőben tárolva egy hétig felhasználható.
Ebből a mennyiségből körülbelül 3 dl sűrített “tej” lesz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése