2017. január 20., péntek

Darálós keksz - gluténmentes, laktózmentes

Darálós keksz - gluténmentes, laktózmentes






Hozzávalók:

700 g lisztkeverék (leírása lent)
250 g növényi margarin
250 g gyümölcscukor
2 kupak vaníliakivonat vagy 2 csomag vaníliáscukor
1,5 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
4 db tojás

Elkészítés:

A lisztet kimérjük, a margarint mikroban átmelegítjük. Úgyis hűtőben pihen majd a tészta, nincs jelentősége a hideg margarinnal elmorzsolt lisztnek, ahogy a linzeres recepteknél le van írva,  viszont a melegített margarinnal könnyebb dolgozni, tehát könnyebb a dolgunk, ha picit megmelegítjük.
A liszthez hozzáadjuk az összes hozzávalót a kakaópor kivételével, és meggyúrjuk a tésztát. A kész tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe belegyúrjuk a két evőkanál kakaóport is. Nem valószínű, hogy több nedvességet igényelne a kakaóporos tészta, de ha igen, kevés magtejet adhatunk hozzá, de csak óvatosan, pár csepp elég.
A tésztákat nejlonba csomagoljuk és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Hűtés után formára szaggatjuk a süteményt, vagy húsdaráló tésztavágó feltétet használunk. Én Unigold tésztagéppel is készítettem egy adagot.
A süteményeket sütőpapíros tepsire tesszük és 180 C-on 10-15 perc alatt készre sütjük.



daraloskeksz.jpg 

Lisztkeverék:
1 dl-es bögrével mérve az egységeket

3 rész rizsliszt
3 rész kukoricakeményítő, vagy tápiókakeményítő
2 rész kölesliszt
1 rész kukoricaliszt
8 teáskanál guarliszt vagy xantánliszt (elhagyható)

A vaníliás nálam kicsit túlsült 15 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése