2016. szeptember 19., hétfő

Óriás gluténmentes zsemlék

Képernyőfotó 2016-09-19 - 12.50.45.pngÓriás zsemlék - gluténmentes




















Hozzávalók:
300 g Mester Házikenyérliszt
200 g Naturbit Glutenix Alfa-Mix lisztkeverék
100 g Schär Mix It Universal lisztkeverék
1 evőkanál útifűmaghéj
2 evőkanál burgonyapehely
1 csapott evőkanál só
1 teáskanál cukor
1 csomag szárított élesztő
600 ml kézmeleg víz
6 evőkanál zsiradék (olaj/kókuszolaj/zsír stb.)


Az élesztőt hozzáadjuk a 600 ml kézmeleg vízhez, elég addig hagyni felfutni, míg a többi hozzávalót kimérjük.
Keverőtálba mérjük a 3 féle lisztkeveréket, az útifűmaghéjat, burgonyapelyhet, sót, cukrot, ez egészet elkeverjük, és a közepébe készített mélyedésbe beleöntjük a vízben feloldódott élesztőt. Mixerrel elkezdjük kidolgozni a tésztát, s mikor már összeállt hozzáadjuk a zsiradékot. Néhány percig hagyjuk a keverőgépet dolgozni, majd vizezett kézzel zsemléket formázunk a tésztából, és sütőpapíros tepsire tesszük őket. 50 C-ra előmelegített sütőben 25 percig kelesztjük, majd végkonyan megkenjük a tetejüket olajjal vagy más zsiradékkal. A sütőt 180 C-ra állítjuk és 40 perc alatt készre sütjük a zsemléket. Rácson kihűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése