2019. augusztus 23., péntek

Kuglóf - gluténmentes, tejmentes

Kuglóf - gluténmentes, tejmentes













Hozzávalók:

250 g növényi margarin
200 g cukor
1 csomag vaníliáscukor
1 csomag sütőpor
4 teáskanál xantánliszt
4 tojás
1 citrom leve és héja
180 ml magtej

Elkészítés:

A margarint habosra keverjük és fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, vaníliáscukrot, tojást (egyesével), citromlét és reszelt citromhéjat. A sütőporral és xantánliszttel elkevert lisztkeveréket folyamatos keverés mellett, kanalanként a magtejjel váltakozva adjuk a tésztához. A tésztát az előzetesen kikent kuglóf-formába tesszük és 180 C-os sütőben körülbelül 50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha már nem ragad a tészta kivehetjük. Rácsra téve kihűtjük. Tetejét porcukorral szórhatjuk, és ehetünk hozzá lekvárt, édes mártást stb.

(Ez annyira finom, hogy nem volt időm lefényképezni egészben, a gyerekeim megdézsmálták)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése