2019. augusztus 4., vasárnap

Áltúrós kosárkák

Áltúrós kosárkák - gluténmentes, tejmentes, tojásmentes














Hozzávalók tésztához:
2,5 dl magtej (amennyit felvesz)
2 evőkanál cukor
500 g lisztkeverék 
4 mokkáskanál xantánliszt (ettől lesz nyújtható a tészta)
0,5 teáskanál só
1 csomag vaníliás cukor
100 g növényi margarin
1 csomag szárított élesztő
1 teáskanál sütőpor

Hozzávalók töltelékhez:
1 doboz csicseriborsó konzerv (kicsi)
1 citrom reszelt héja
200 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
3-4 evőkanál tápióka keményítő (vagy kukoricakeményítő)


Elkészítés:

A tészta száraz hozzávalóit tálba mérjük, elkeverjük. Hozzáadjuk a margarint és elmorzsoljuk a lisztben. Gyúrás közben apránként adagolva adjuk hozzá a magtejet. Elképzelhető, hogy valamivel többet vesz fel. Nem ragadós, jól formázható tésztát kell kapnunk.
A begyúrt tésztát 50 percig meleg helyen, vagy 50 C-os sütőben kelesztjük.
Kelesztés után kinyújtjuk és köröket szaggatunk belőle. A köröket kiolajozott muffinsütőformába tesszük, és megtöltjük a krémmel. Előmelegített 180 C-os sütőben körülbelül 15-20 perc alatt készre sütjük.

Töltelék elkészítése:
A csicseriborsó konzervet szűrjük le. A konzervlé felét fogjuk csak használni, másik felét jégkockatartóban lefagyaszthatjuk, és később felhasználhatjuk tojás helyett habveréshez.
A csicseriborsóhoz adjuk a citromhéjat, vaníliás cukrot és botmixerrel turmixoljuk.
A csicseriborsó levét a cukorral kemény habbá verjük robotgéppel.
A felvert habot a turmixolt csicseriborsóhoz adjuk, és hogy ne legyen nagyon folyós adhatunk hozzá néhány evőkanál keményítőt, de ezt a lépést el is hagyhatjuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése