2016. augusztus 9., kedd

Feles zsemle

Képernyőfotó 2016-08-09 - 13.35.19.pngFeles zsemle

















2 csésze rizsliszt
1 csésze kukoricaliszt
1 csésze tápiókaliszt
4 csésze Schär univerzal liszt
2 teáskanál guargumi
2 teáskanál xantálgumi
1 tasak porélesztő
2 teáskanál cukor
1 evőkanál só
6 evőkanál burgonyapehely
6 evőkanál étolaj
500 ml kézmeleg víz
kevés olaj a lekenéshez

Az élesztőt, a 2 teáskanál cukorral vízbenl felfuttatjuk. (a vizet az előre kimért 500 ml-ből vegyük el).
A többi száraz hozzávalót mérjük keverőtálba. Én készletben kapható mérőkanalakból a feles csészét használom a méréshez, a megadott mennyiségek feles csészével mérve értendők.
Ha az élesztő megkelt adjuk a kimért lisztekhez, majd öntsük hozzá a maradék vizet, és robotgép dagasztókarjával, vagy krémkeverőlapáttal (simábbra keveri) dolgozzuk ki úgy, hogy keverés közben adjuk hozzá a 6 evőkanál olajat is.
Sütőpapíros tepsire, vizes kézzel formáljunk zsemléket, majd kelesszük 50 C-os sütőben 25 percig. Ha a tészta megkelt, kenjük át a szemlék tetejét olajjal (bármilyen más zsiradék is megfelel), és 180 C-os sütőben 40 perc alatt süssük meg a zsemléket. A kész zsemléket rácson hagyjuk kihűlni. A megadott mennyiségből 15 darab zsemle lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése