2016. július 14., csütörtök

Kakaós kiflik - gluténmentes, tejmentes

Képernyőfotó 2016-07-14 - 13.17.48.pngKakaós kiflik - gluténmentes, tejmentes

























Hozzávalók a tésztához:
100 g rizsliszt
200 g Mester kelttésztaliszt (innen)
60 g kukoricaliszt
130 g kukoricakeményítő
2 evőkanál burgonyapehely
50 g cukor (bármilyen édesítő lehet)
350 ml mandula/kókusz magtej (lehet laktózmentes tej is)
50 g zsiradék (én növényi olajat használtam)
1 tojás
1 teáskanál só
1 csomag porélesztő
Töltelékhez:
kevés olvasztott növényi margarin a lekenéshez
3 evőkanál gluténmentes kakaópor
3 evőkanál cukor (vagy más édesítő)
1 egész tojás a kenéshez

A tészta hozzávalóit keverőtálba tesszük. Előbb a kézmeleg magtejet, ebbe szórjuk az élesztőt, kissé elkeverjük, majd hozzámérjük a többi hozzávalót és robotgéppel 3-5 perc alatt kidolgozzuk a tésztát. Lágy tésztát kell kapnunk, ha úgy látjuk igényel még egy kevés folyadékot, adjunk hozzá keveset. A bedagasztott tésztát fedéllel zárható kelesztőtálban, vagy 40 C-os sütőtérben, egy órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, tetejét olvasztott növényi margarinnal, vagy bármilyen más zsiradékkal, de akár laktózmentes tejjel, magtejjel, vagy vízzel lekenjük, és a nedves felületre szitáljuk rá a cukorral kevert kakaóport. A tésztából háromszögeket vágunk, és szélesebbik végüknél kezdve feltekerjük őket. Kifli formára hajlítva tesszük sütőpapíros tepsire, tetejüket enyhén felvert tojással lekenjük. 180 C-os sütőben, 40-50 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt porcukorral szórhatjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése