Hozzávalók: (0,5-ös cup)
2 cup rizsliszt
1 cup kukoricaliszt
1 cup kukoricakeményítő
1 cup burgonyakeményítő
1 cup burgonyapehely
1 cup tápiókakeményítő
1 cup puffasztott amarát
1 evőkanál só
1 csomag sütőpor
2 evőkanál pirított lenmag
2 teáskanál xantángumi
2 teáskanál guargumi
2 teáskanál lékötő
2 evőkanál zsír
kb. 500 ml víz
200 g túlkelt kenyértészta
Ez a recept azért gyors, mert sütéskor nem kell keleszteni, és azért vegyes, mert élesztős túlkelt kenyértésztát adunk a sütőporos kenyérhez.
Az összes hozzávalót a megadott vízmennyiség felével tálba mérjük, és robotgéppel dagasztani kezdjük. A tészta nálam fél liter vizet vett fel, ekkor egy nem túl lágy, formázható masszát kaptam. A tésztát sütőpapírra tettem, vizes kézzel megformáztam, és pizzalapáttal a 220 C-on előmelegített sütőben, pizzakőre tettem sülni 45-50 percig.
A túlkelt kenyértészta készítése itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése