Tészta hozzávalói:
180 g rizsliszt
90 g tápiókakeményítő
90 g burgonyakeményítő
50 g porcukor gyümölcscukorból
125 g laktózmentes margarin (liga)
1 evőkanál laktózmentes tejföl
4 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
1 kupak vaníliaaroma
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és legalább fél órára mélyhűtőbe tesszük.
Pudingos krém hozzávalói:
80 g vaníliás gluténmentes pudingpor
250 ml tej
125 g laktózmentes margarin (liga)
80 g porcukor
A cukor felével, a tejjel és a pudingporral sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, a puha margarint a cukor másik felével habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingos krémet, és kihabosítjuk, majd hűtőbe tesszük.
Tészta kenéséhez:
4 db tojásfehérje
100 g porcukor gyümölcscukorból
100 g darált dió
baracklekvár
baracklekvár
A hűtőből kivesszük a tésztát, lisztezett (rizs, kukorica) deszkán kinyújtjuk és egy 25x25 centiméteres kapcsos tortaformával kiszúrva, 2 egyforma darabot vágunk belőle. A tojásfehérjét a cukorral felverjük.
A két tészdarabot sütőpapíros tepsire helyezzük, megkenjük lekvárral, egyenletesen rákenjük a felvert tojásfehérjét és megszórjuk darált dióval. 180 C-os sütőben körülbelül 12-15 perc alatt megsütjük. A megsült lapokat kihűtjük.
Kihülés után a tortaformába helyezzük az egyik lapot, diós, habos oldalával felfelé, rákenjük a pudingos krémet, majd lefedjük a másik tésztalappal, diós, habos oldalával felfelé fordítva.
Legalább egy órán keresztül hűtőben dermesztjük, majd a kapcsos tortaformában hagyva, felszeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése