Hozzávalók:
2 cup rizsliszt + a kovászhoz, amennyit felvesz
1 cup kukoricaliszt
1 cup burgonyakeményítő
1 teáskanál xantángumi
1 teáskanál guargumi
1 evőkanál ecet
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
50 g élesztő
2 púpozott kanál zsír
300 ml víz
Az élesztőt, a cukorral, 100 ml vízzel, és annyi rizsliszttel, amitől tejfölsűrűségű nem lesz, csomómentesre keverjük, és 40 C-os sütőben 25 percig kelni hagyjuk.
Közben kimérjük a szárazanyagokat, és elkeverjük.
Amikor a kovász elkészült, az összes hozzávalót dagasztótálba tesszük, és robotgéppel kidolgozzuk. Egy zárható edényben egész éjszakát kelni hagyjuk. Másnap már használhatunk belőle körülbelül 200 grammot az aznapi kenyerünk hozzávalóihoz adva.
A többit, a zárható edényben egy hétig hűtőben tárolhatjuk, és mindig kivesszük belőle a kenyérsütéshez szükséges mennyiséget.
Az öregtészta hasonlóan működik, mint a kovász.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése