A háztartási keksz akkor jó, ha minél több liszt van benne és csak kevés zsiradék és cukor. Ez a recept egy búzalisztes háztartási keksz gluténmentesen elkészített változata. Nem törik, nem szakad, nagyon finom ropogós, íze hasonlít az eredeti kekszéhez.
Hozzávalók (kb. 60 db):
20 dkg lisztkeverék (link)
8 dkg kristálycukor
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál xantánliszt
egy csipet só
6 dkg növényi margarin (pl. liga)
2 tojás
A száraz hozzávalókat kimérjük, belemorzsoljuk a margarint, ráütjük a két tojást és összegyúrjuk a tésztát, majd 50 percig hűtőben pihentetjük. (mélyhűtőben 10 perc is elég) Pihentetés után enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk. A tésztát derelyevágóval feldaraboljuk, villával megszurkáljuk, sütőpapíros tepsire téve, 180 C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Csak teljes kihűlés után fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése