Köles túrós, pudingos tekercs - gluténmentes, vegán
Pudingos kölestúró hozzávalók:
120 g köles
150 ml víz
90 g lisztkeverék
1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
1 evőkanál gluténmentes élesztőpehely
1 evőkanál citromlé
1 citrom reszelt héja
1 kupak vaníliaaroma
300 g cukor
500 ml növényi tej
A kölest átmossuk, majd megfőzzük a vízben. Mikor elfőtt az alatta lévő víz, levesszük a tűzhelyről. Ezután az összes többi hozzávalóval együtt botmixerrel turmixoljuk. Ha úgy látjuk túl sűrű, vagy nehezen viszi a mixer, adhatunk hozzá még folyadékot, vizet vagy magtejet. A turmixolás végeztével, a krémet ismét főzni kezdjük, amíg be nem sűrűsödik. Nem kell forralni, ha besűrűsödött elkészültünk.
Tészta:
500 g Miklós' lisztkeverék
3 csapott evőkanál cukor
300 ml langyos növényi tej
1 csomag porélesztő
5 dkg növényi margarin
1 csipet só
fél citrom reszelt héja
A kenéshez kevés olvasztott növényi margarin vagy olaj
A tészta hozzávalóit tálba mérjük, a magtejet apránként adagolva, amennyit felvesz belőle annyival összegyúrjuk, majd 50 C-os sütőben 50 perc alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, és körülbelül 2-3 centiméteres szeletekre vágjuk. A szeleteket kis távolságra egymástól sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tetejüket megkenjük olvasztott növényi margarinnal vagy olajjal, 20 percig pihentetjük, majd előmelegített 180 C-os sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve még átkenjük olvasztott növényi margarinnal. Vaníliás porcukorral szórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése