Sima rizstej
3 dl rizs
1 dl cukor
1 kupak vaníliaaroma (elhagyható)
1 csipet só
kb. 600-1000 ml víz
A rizst, a vaníliát, a fahéjat és a sót 50-60 ml vízben, befőttesüvegben egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap egy fazékban főzni kezdjük. Attól kezdve, hogy felforrt a rizs, folyamatosan kevergetni kell, különben odaéghet. Amikor megpuhult a rizs, ha szükséges felöntjük vízzel, hogy legalább kétujjnyira ellepje, és tovább újraforrásig főzzük. Ha elkészült, botmixerrel turmixoljuk, és szűrőn átszűrjük, majd üvegbe töltjük. Amennyiben túl sűrű lenne a főzet, akkor ugyanúgy üvegbe töltjük, de felhasználáskor kivesszük belőle a szükséges mennyiséget, majd botmixerrel forró vizet adva hozzá, turmixoljuk. Ha sűrűn hagyjuk, tejföl helyettesítőként is használhatjuk, egy csapott evőkanál burgonyakeményítővel csomómentesen kikeverve.
Fahéjas rizstej
Hozzávalók:
3 dl barna rizs
1 dl cukor
1 kupaknyi vaníliaaroma,
1 csipet só
1,5 teáskanál fahéj
kb. 60-100 ml víz
A
rizst, a vaníliát, a fahéjat és a sót 50-60 ml vízben, befőttesüvegben
egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap egy fazékban főzni kezdjük. Attól
kezdve, hogy felforrt a rizs, folyamatosan kevergetni kell, különben
odaéghet. Amikor
megpuhult a rizs, ha szükséges felöntjük vízzel, hogy legalább
kétujjnyira ellepje, és tovább újraforrásig főzzük. Ha elkészült,
botmixerrel turmixoljuk, és szűrőn átszűrjük, majd üvegbe töltjük.
Amennyiben túl sűrű lenne a pép, akkor ugyanúgy üvegbe töltjük, de
felhasználáskor kivesszük belőle a szükséges mennyiséget, majd
botmixerrel forró vizet adva hozzá, turmixoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése