Hozzávalók:
160 g rizsliszt
60 g tápiókakeményítő
60 g burgornyakeményítő
60 g kukoricakeményítő
55 g gyümölcscukor + szóráshoz egy kevés
1 csipet só
1 teáskanál xantángumi
1 teáskanál guargumi
40 g reszelt gyömbér, vagy 2 teáskanál őrölt gyömbér
2 tojás
200 g olvasztott laktózmentes margarin (liga)
A száraz hozzávalókat tálba mérjük, összekeverjük, hozzáadjuk az olvasztott margarint, reszelt gyömbért, tojásokat, és géppel, vagy kézzel kidolgozzuk a tésztát.
Liszttel szórt deszkán (én kukoricalisztet használtam) kinyújtjuk és formával kiszaggatjuk.
Előmelegített 180 C-os sütőben körülbelül 12 percig sütjük, majd darált gyümölcscukorral szórjuk a tetejét. Ebből a mennyiségből 4 tepsi sütemény lesz.
Ha nem azonnal fogyasztjuk el a süteményt, akkor csak közvetlenül a fogyasztás előtt szórjuk meg cukorral a tetejét. A sütemény jól záródó dobozban néhány napig friss marad.
Ha nem azonnal fogyasztjuk el a süteményt, akkor csak közvetlenül a fogyasztás előtt szórjuk meg cukorral a tetejét. A sütemény jól záródó dobozban néhány napig friss marad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése