Hozzávalók:
250 g köles
1,2 liter rizs/gm. zab keverékéből készült magtej
200 g cukor
1 citrom leve és héja
fahéj
corn flakes darálva
olaj
1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor.
Elkészítés:
A kölest átmossuk körülbelül kétszeres mennyiségű vízben főzni kezdjük. Addig főzzük, míg teljesen elfő a víz róla. Ekkor ízesítjük a cukor felével, a citrom héjával és levével, fahéjjal, felöntjük kb. 3 dl magtejjel és újra felfőzzük, addig, amíg ismét elfő a leve. Kihűtjük.
Közben elkészítjük az öntetet. A maradék magtejet kikeverjük 1 csomag vaníliás pudingporral, a cukor másik felével és megfőzzük, de nem sűrítjük be.
A darált corn flakest kevés olajon megpirítjuk. A kihűlt kölesből gombócokat formázunk, megforgatjuk a pirított corn flakessel. Vaníliaöntettel tálaljuk, tetejét ízlés szerint szórhatjuk fahéjjal, porcukorral, kakaóval, édes sziruppal.
Közben elkészítjük az öntetet. A maradék magtejet kikeverjük 1 csomag vaníliás pudingporral, a cukor másik felével és megfőzzük, de nem sűrítjük be.
A darált corn flakest kevés olajon megpirítjuk. A kihűlt kölesből gombócokat formázunk, megforgatjuk a pirított corn flakessel. Vaníliaöntettel tálaljuk, tetejét ízlés szerint szórhatjuk fahéjjal, porcukorral, kakaóval, édes sziruppal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése