Zserbógolyó hozzávalók:
15 dkg darált háztartási keksz
10 dkg darált dió
kb. 12 dkg sárgabaracklekvár
15-20 dkg gluténmentes étcsokoládé
Elkészítés:
Először a háztartási kekszet készítjük el az alábbi recept szerint: (recept a blogom itt is elérhető)
Háztartási keksz hozzávalók (kb. 60 db):
20 dkg lisztkeverék (klikk)
8 dkg kristálycukor
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál xantánliszt
egy csipet só
6 dkg növényi margarin (pl. liga)
2 tojás
A száraz hozzávalókat kimérjük, belemorzsoljuk a margarint, ráütjük a két tojást és összegyúrjuk
a tésztát, majd 50 percig hűtőben pihentetjük.
(mélyhűtőben 10 perc is elég) Pihentetés után enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk.
A tésztát most nem vágjuk kekszformára, hanem egészben sütőpapíros tepsire téve,
villával megmintázva, 180 C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
Teljes kihűlés után aprítógépben ledaráljuk.
A nem felhasznált mennyiséget jól zárható üvegben tárolhatjuk, hetekig eláll.
a tésztát, majd 50 percig hűtőben pihentetjük.
(mélyhűtőben 10 perc is elég) Pihentetés után enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk.
A tésztát most nem vágjuk kekszformára, hanem egészben sütőpapíros tepsire téve,
villával megmintázva, 180 C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
Teljes kihűlés után aprítógépben ledaráljuk.
A nem felhasznált mennyiséget jól zárható üvegben tárolhatjuk, hetekig eláll.
A képen formázva látható
Zserbógolyók elkészítése:
A darált kekszet és a diót összekeverjük, majd összegyúrjuk annyi sárgabaracklekvárral,
hogy formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formálunk belőle, és hűtőbe tesszük,
hogy kicsit megdermedjen.
hogy formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formálunk belőle, és hűtőbe tesszük,
hogy kicsit megdermedjen.
A csoki háromnegyedét megolvasztjuk, hozzáadjuk a maradék csokit, és addig kevergetjük,
amíg felolvad.
amíg felolvad.
A golyókat megmártjuk a csokiban, kicsit lecsepegtetjük, sütőpapírra rakjuk,
és megszórjuk darált dióval, vagy olvasztott csokoládéval mintákat csurgatunk rájuk.
és megszórjuk darált dióval, vagy olvasztott csokoládéval mintákat csurgatunk rájuk.
Ha nem akarjuk csokiba forgatni, akkor lehet porcukorba vagy kakaóba is.
Nagyon finomak,én már leteszteltem. Nem találtam meg a habroló recepted, az a kedvencem, de lehet csak figyelmetlen voltam.
VálaszTörlésAzt nem tettem ki ide. De amúgy, amikor keresel az oldalon, és leérsz az aljára, ott van egy link - régebbi bejegyzések - és ezzel lehet lapozni az oldalak között.
Törlés