A régi kedvenc sütijét glutén-, és laktózmentes változatban Dóri lányom készítette el.
Hozzávalók:
70 g növényi margarin
1 tojás
250 g cukor (ennél kevesebb is elég, ízlés szerint)
250 g gluténmentes lisztkeverék (receptje itt)
30 g gluténmentes kakaópor
2 teáskanál xantánliszt (elhagyható)
½ citrom reszelt héja és leve
300 ml laktózmentes tej, de magtej is lehet (receptje itt)
1 csomag haas sütőpor
1 csomag haas vaníliáscukor
tepsi kikenéséhez olaj
Keverőtálba mérjük a száraz hozzávalókat. A tojást elkeverjük a tejben, hozzáadjuk a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Lassú keverés mellett a száraz hozzávalókhoz öntjük és csomómentesre keverjük. Olajjal kikent tepsibe öntjük és forró sütőbe tesszük, de mérsékelt hőfokon 160 C-on sütjük 20-25 perc alatt készre. Kihűlés után szeleteljük, tetejét porcukorral szórhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése