Ezt a tejfölt a magtejtől visszamaradt szűrleményből készítjük. (magtej készítése itt)
Növényi tejföl készítése
Hozzávalók:
1 adag magtejszűrlemény
1/2 csésze darált olajos mag (lehet mandula, kesudió, dió, napraforgómag)
1 csipet só
kb. 50 ml víz (annyit adjunk hozzá, amennyitől kellő sűrűségű lesz)
3 evőkanál olaj (de lehet kókuszolaj, olívaolaj is)
Az összes hozzávalót mixerbe, vagy keverőtálba tesszük és összeturmixoljuk.
Videós segítség az elkészítéshez: (a videóban diót használtam, de a diónak elég erőteljes íze van, inkább süteményekhez való tejföl készül, de a mandulával készült tejföllel például a rakott krumpli nagyon finom lesz)
Videós segítség az elkészítéshez: (a videóban diót használtam, de a diónak elég erőteljes íze van, inkább süteményekhez való tejföl készül, de a mandulával készült tejföllel például a rakott krumpli nagyon finom lesz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése