Hozzávalók
(0,5-ös cup)
3 cup rizsliszt
1 cup hajdinaliszt
0,5 cup fehérkenyérliszt (glutenix)
1 cup tápiókakeményítő
1 cup kukoricakeményítő
1 cup burgonyapehely
1 cup kukoricaliszt
3 teáskanál xantángumi
3 teáskanál guargumi
1 evőkanál só
1 csomag porélesztő
3 evőkanál olaj
kb. 200-300 ml víz (gyúrható állagú tésztát kell kapnunk)
A hozzávalókat robotgéppel kidolgozzuk, egy órát kelesztjük. A megkelt tésztából egy adag pizzának valót kiveszünk, kör alakúra nyújtjuk, széleit felsodorjuk, és 15 percig 180 C-os sütőben elősütjük, majd megpakoljuk a kedvenc feltéteinkkel, és 18 perc alatt készre sütjük.
A megadott mennyiségből 8 darab, nagyjából 30 cm átmérőjű pizzát süthetünk. Ha nem akarunk ennyit, akkor a tésztadarabokat kinyújtva le is fagyaszthatjuk, és később is elkészíthetjük. Fagyasztóból kivéve, elősütjük, majd feltéttel megpakolva készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése