Hozzávalók:
300 g rizsliszt
300 g Schär bread-mix lisztkeverék
100 g Glutenix magos kenyérliszt
100 g kukoricakeményítő
100 g burgornyakeményítő
100 g tápiókakeményítő
15 g burgonyapehely
4 teáskanál guargumi
4 teáskanál xantángumi
250 ml laktózmentes tej
180 g laktózmentes túró
250 g növényi margarin, vagy laktózmentes vaj
4 egész tojás
3 evőkanál kovász
1 evőkanál só
1 tojás a kenéshez
A kovászt egy keverőtálba tesszük, rámérjük a száraz hozzávalókat. Közben a margarint megolvasztjuk, majd a tálba öntjük, erre ütjük a 4 tojást, és hozzáadjuk a tejet. A tésztát alaposan összegyúrjuk, ha túl keménynek érezzük adhatunk hozzá még tejet, de tejföllel is lazíthatjuk. Az összegyúrt tésztát 40 C-os sütőben egy órán át kelesztjük, majd sodrófával kinyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk belőlük. Tepsire tesszük a pogácsákat, tetejüket tojással kenjük. 180 C-os sütőben, 30-40 perc alatt készre sütjük.
Ebből a mennyiségből 2 tepsinyi pogácsa készül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése