2018. július 8., vasárnap

Csicseriborsó-habos lepény kölestúróval - gluténmentes, tejmentes

Csicseriborsó-habos lepény kölestúróval - gluténmentes, tejmentes













Hozzávalók

Tészta:
100 g cukor
250 g növényi margarin
5 teáskanál xantánliszt
1 csomag sütőpor
3 egész tojás
1 evőkanál citromlé
1-2 evőkanál víz, ha a tészta igényli a jól gyúrhatósághoz

Kölestúró
250 g köles
10 dl növényi joghurt (én  házit használok)
250 g növényi margarin
100 g cukor

Hab
300 g csicseriborsó-lé (konzerv leve)
300 g cukor
1 csomag vaníliás cukor (vagy egy kupak vaníliaaroma)

100 g aszalt vörös áfonya

Elkészítés

A kölest megfőzzük a 10 dl növényi joghurtban, kihűtjük, botmixerrel pépesítjük. 250 g növényi margarint habosra keverünk, majd apránként adagolva hozzáadjuk a kölespépet és könnyű, habos krémmé keverjük.

A csicseriborsó-lét a 300 g cukorral és egy csomag vaníliáscukorra robotgéppel habbá verjük. (körülbelül 6 perc)

A kölsepépet, felvert csicseriborsó hab felét és az áfonyát kézi habverővel, lazán összekeverjük, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a felét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe tesszük. Ráterítjük a köleses krémet, majd a csicseriborsó-hab másik felét. A tészta másik felét kinyújtjuk, rácsozóval, vagy késsel formázzuk és befedjük vele a sütemény tetejét. (ez a tésztaréteg bele süllyed majd a habba sütés közben, de nem baj)

160 C-ra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt légkeveréssel készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése