2017. március 22., szerda

Ropi - gluténmentes, tejmentes, tojásmentes

r4.JPGRopi - gluténmentes, tejmentes, tojásmentes




















Hozzávalók:
100 ml víz
1,5 dl magtejből készült tejfől (magtejet egy teáskanál konjakliszttel besűríteni)
½ csomag porélesztő
4 evőkanál olaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 teáskanál útifűmaghéj
2 teáskanál aszkorbinsav

Elkészítés:

Az útifűmaghéjban elkeverjük a cukrot, feöntjük 50 ml vízzel, hozzáadjuk a porélesztőt, csomómentesre keverjük, majd 50 C-os sütőben 15 percig kelni hagyjuk.

A lisztben elkeverjük a sót, az arkorbinsavat, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és a magtejből készített tejfölt, gyúrni kezdjük, és annyi vizet adunk hozzá, amíg a tészta rugalmas, könnyen formázható állagúvá válik. A tésztát nem kell pihentetni, keleszteni, azonnal formázhatjuk és süthetjük.

Fu.jpg

A tésztából hengert sodrunk, és 12 egyenlő részre osztjuk, és kigömbölyítve konyharuhával letakarjuk, hogy ki ne száradjon.

r2.JPG

Az első adag tésztát kinyújtjuk, egyenletes csíkokra vágjuk, egyenként megsodorjuk, és sütőpapíros tepsire tesszük. Majd a többi tésztát is nyújtjuk, daraboljuk és tepsire tesszük. Tetejét megkenjük sóval kevert olajjal, és megszórhatjuk  magokkal is, ízlés szerint.
r3.jpg

180 C-os előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése